|
Stanislav Chudík

Titul majsteriek Slovenska putuje do Zvolena

Niké MSR

Vo štvrtok sa v Banskej Bystrici uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v malom futbale v kategórii žien.

V skupine A sa predstavili Partizán Bardejov, FC Petržalka BLMF Bratislava a MFK Dukla Banská Bystrica. V skupine A dominovali Bardejovčanky, ktoré zdolali obe svoje súperky. Vo vzájomnom zápase medzi domácimi Banskobystričankami a hráčkami FC Petržalky sa zrodilo víťazstvo hráčok z Petržalky. 


V skupine B sa predstavili Pohronské baby Zvolen, 1. FC Tatran Prešov a RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica. Pohronské baby ovládli dianie v B skupine, keď porazili obe svoje súperky zhodne 3:2. 1. FC Tatran Prešov zdolal RSC HAMSIK ACADEMY a tak obsadil druhé miesto. Hráčky z RSC HAMSIK ACADEMY  skončili bez víťazstva posledné. 


Víťazky skupín A a B postúpili priamo do semifinále, kde si museli počkať na svoje protivníčky. V prvom štvrťfinále sa stretli MFK Dukla Banská Bystrica a 1. FC Tatran Prešov. V riadnom hracom čase sa toto štvrťfinále skončilo nerozhodne 1:1 a tak museli o postupujúcich rozhodnúť pokutové kopy. V nich boli úspešnejšie Prešovčanky. V druhom štvrťfinále sa stretli FC Petržalka BLMF Bratislava a RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica. Po výhre 1:0 doplnili zoznam semifinalistiek Petržalčanky. 



Partizán Bardejov sa tak v semifinále stretol s 1. FC Tatran Prešov. Prešovčanky zvládli semifinále na jednotku, keď zvíťazili jednoznačne 3:0. Druhé semifinále boli omnoho vyrovnanejšie. Stretli sa v ňom FC Petržalka BLMF Bratislava a Pohronské baby Zvolen. Pohronské baby vstúpili do semifinále lepšie, keď sa ujali vedenia, no Petržalčanky dokázali rýchlo vyrovnať. Potom však začali viac na ihrisku dominovať Pohronské baby, ktoré sa aj dokázali dvakrát presadiť a ujať sa tak vedenia 3:1. Hráčkam Petržalky sa síce v závere ešte podarilo znížiť, no vyrovnať už nedokázali. Pohronské baby sa tak po výhre 3:2 stali prvými finalistkami.  


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) A-kategória
# Tím Z Skóre Body
1. RIS Rising P. 4 20:6 10
2. 7ET 7edma Patriot 4 30:6 8
3. AKO Ako chcete BA 4 14:14 7
4. KAN Kanárici SU 4 7:15 3
5. PAR Partizán BB 4 2:32 0

štatistiky

Slovensko (SLO) A-kategória
1. 7ET Dean Páchnik 11 Gólov
2. 7ET Matúš Bielik 7 Gólov
3. AKO Jaroslav Hrdina 5 Gólov
4. RIS Jakub Špišák 4 Gólov
5. RIS Martin Ukropec 3 Gólov
6. 7ET Rastislav Haramia 3 Gólov
7. AKO Samuel Lipták 3 Gólov