|
Stanislav Chudík

FC BPN Bratislava majstrom Slovenska

SLO

Dnes v Banskej Bystrici vyvrcholili Niké Majstrovstvá Slovenska v malom futbale. Spoznali sme najlepší tím v hlavnej kategórii a taktiež v kategórii 40+.

Počas nedele v Banskej Bystrici na Mestskom mládežníckom štadióne vyvrcholil maratón malého futbalu, ktorý trval štyri dni. V nedeľu vyvrcholila hlavná kategória a taktiež kategória 40+.

Po sobotných osemfinálových zápasoch nasledovali štvrťfinále, ktoré rozhodli o tom, kto bude bojovať o titul majstra Slovenska. V prvom štvrťfinále sa stretli Rising Prospects Košice a TO-DAY Hydrokres Prešov. Prvú miestenku v semifinále si po dobrom výkone vybojovali hráči TO-DAY Hydrorekes. Druhé semifinále a v ňom ďalší košický zástupca Vakatanka a ich súperom bol Téžebé Senec. V tomto súboji boli úspešnejší hráči Vakatanky. Tretiu štvrťfinálovú dvojicu tvorili LOKO TRANS Slovakia Šurany a FC BPN Bratislava. Po suverénnej výhre 6:2 si tretiu semifinálovú miestenku uchmatli hráči FC BPN. V boji o poslednú miestenku v semifinále sa stretli ZEL Martin a Papalalulu Bratislava. Martinčania Papalalulu nedali žiadne šancu a po výhre 5:0 doplnili zoznam semifinalistov.


V boji o finále sa najskôr stretli TO-DAY Hydrokres Prešov a Vakatanka Košice. Vo východniarskom derby bol úspešnejší košický zástupca, ktorý postúpil do finále po tesnej výhre 1:0. V druhom semifinále medzi FC BPN a ZEL Martin v riadnom hracom čase žiaden gól nepadol, a tak museli rozhodnúť pokutové kopy. V nich si postup do finále vybojovali hráči FC BPN.

Nasledoval tak zápas o bronz. V ňom sa stretli TO-DAY Hydrokres Prešov a ZEL Martin. V bojovnom a vyrovnanom zápase si nakoniec bronz vybojovali hráči TO-DAY Hydrokres Prešov, ktorí vyhrali 2:1.


Vo finále Niké Majstrovstiev Slovenska 2024 sa stretli FC BPN Bratislava a Vakatanka Košice. V súboji západ verzus východ v prvom polčase gól nepadol a skončil tak nerozhodne 0:0. V druhom polčase sa ujali vedenia hráči FC BPN, keď sa presadil Štefanec. V ďalších minútach sa Vakatanka snažila vyrovnať, no obrana BPN fungovala bezchybne. Bratislavčania dokázali svoj jednogólový náskok ubrániť až do konca zápasu a tak sa po záverečnom hvizde tešili zo zisku titulu majstra Slovenska.


V kategórii 40+ titul pre Baustav Bardejov

V kategórii 40+ sa predstavilo 18 tímov. Tie boli rozdelené do šiestich trojčlenných skupín. Po odohratí základných skupín nasledovalo play-off. V prvom štvrťfinále sa stretli Túlavé citróny Nitra a Lipino Žilina. Po tom čo skončil zápas v riadnom hracom čase nerozhodne 1:1 nasledovali pokutové kopy. V nich si semifinále vybojovali Túlavé citróny. V druhom štvrťfinále proti sebe stáli BFC 2018 Bardejov a FC Teraz Bytča. Po víťazstve 3:1 sa druhými semifinalistami stali hráči z Bytče. Tretím semifinalistom sa stal Baustav Bardejov, ktorý vyhral vysoko 7:0 nad Sparťanom Košice. Poslednú štvrťfinálovú dvojicu tvorila domáca Kemada a ZEL Martin. Po tom, čo skončil zápas v riadnom hracom čase bezgólovou remízou sa muselo rozhodnúť až v penaltách. V nich si semifinále vybojovali hráči Kemady.


Semifinále proti sebe postavilo Túlavé citróny Nitra a FC Teraz Bytča. Po triumfe 3:1 si finálovú miestenku vybojovali hráči Túlavých citrónov. V druhom semifinále na seba narazili Baustav Bardejov a Kemada Banská Bystrica. Baustav zvládol semifinále výborne, keď vyhral 4:1.

V zápase o bronz proti sebe bojovali FC Teraz Bytča a a domáca Kemada. V gólovej prestrelke si bronz nakoniec vybojovali domáci hráči Kemady, keď vyhrali 6:4.

Vo finále kategórie 40+ bojovali o titul majstra Slovenska Túlavé citróny z Nitry a Baustav Bardejov. Bardejov vo finále vyhral 3:1 a tak sa po záverečnom hvizde tešil z titulu majstra Slovenska v kategórii 40+.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) A-kategória
# Tím Z Skóre Body
1. RIS Rising P. 4 20:6 10
2. 7ET 7edma Patriot 4 30:6 8
3. AKO Ako chcete BA 4 14:14 7
4. KAN Kanárici SU 4 7:15 3
5. PAR Partizán BB 4 2:32 0

štatistiky

Slovensko (SLO) A-kategória
1. 7ET Dean Páchnik 11 Gólov
2. 7ET Matúš Bielik 7 Gólov
3. AKO Jaroslav Hrdina 5 Gólov
4. RIS Jakub Špišák 4 Gólov
5. 7ET Daniel Dojčinovič 3 Gólov
6. AKO Samuel Lipták 3 Gólov
7. RIS Miťo Stankovič 3 Gólov